Jeg har slettet to tusen artikler…

…og flere skal det bli.

Grunnen? Da Bokklubben drev Store norske leksikon, hadde de en briljant idé om at det viktigste markedsføringsmessig var å ha flest mulig artikler. Derfor la de inn en mengde «artikler» fra registeret i papirleksikonet som forsøpler søket vårt og forvirrer brukerne.

En registerartikkel ser sånn ut:

«katt – se huskatt»
«kaffehus – se kaffebar»

Så er det lenker på det siste ordet. Felles for registerartiklene, er at de kommer øverst i søket vårt på ord, men de henviser bare til det neste treffet ditt i søket. Det er rotete og irriterende, i tilleg til at henvisningen er ganske ubrukelig: Søkemotoren finner søkeordet via fritekstsøk i artikkelen den henviser til.

Altså: Når du finner en registerartikkel i fagansvaret ditt: Slett den.
Og hvis du plutselig får beskjed om at noen har slettet en artikkel innenfor fagansvaret ditt, er det garantert en redaktør som har funnet en ny registeroppføring. Ellers vil vi gi deg klar beskjed.

7 svar til “Jeg har slettet to tusen artikler…”

  1. Dette ser bra ut – omdirigering kan gjøres bedre i dag. Likevel er det et problem ved lenking, siden mange navn og begreper skrives på mange måter. Ikke minst har jeg erfart dette for Afrikas geologi. Uansett kan vi ikke ha en mengde artikler der innholdet er det samme.
    Andre eksempler er f. eks. Dælivann og Dælivannet og ulike dialekter der nynorsk ofte skriver navn annerledes enn på bokmål.

  2. Vi har tenkt å fikse så vi kan leggje inn alternative namn (som vil vere skjult i teksten). For meg som nynorsking er det gull verd. Irriterande alltid å måtte søkje på bokmålsk når eg skal ta meg rundt i verda. Det blir ein stor jobb å putte inn, men det klarer vi i lag, sant Svein?

  3. Tagging med mange alternative navn og stavemåter vil være en god løsning. Jeg savner også artikler på nynorsk. Vi burde vel skrive litt på dialekt også når det er naturlig.

Stengt for kommentarar.