…og der forsvant «kvalitetssikret»-merket

Dvs: Den forsvant for et par dager siden. Vi har hverken hørt fra folk som har savnet den eller folk som ble overbegeistret over at den forsvant. Vi har imidlertid hørt mange klage på merket før vi tok det bort.

Vi i redaksjonen fikk merket fjernet fordi vi syntes det var misvisende. En artikkel fikk ikke kvalitetssikret-merket fordi den var spesielt god, men fordi en fagansvarlig eller en redaktør hadde godkjent den for publisering. Dermed var ikke merket en kvalitetsgaranti, men en «joda, denne er helt grei»-garanti. Dessuten ble alle artikler fra gamle Store norske leksikon på papir overført til nett med automatisk kvalitetssikretstempel, og det er jo ikke gitt at de holder mål etter en del år, heller.

Så hva har vi byttet ut «kvalitetssikret» med?

Svar: Ingenting.

Er en artikkel godkjent, er den bare publisert. Er en artikkel publisert, men ikke godkjent, står det at det er et artikkelforslag. Alle artikler der det ikke står noe spesielt, er en godkjent artikkel. Det betyr at du som bruker kan være sikker på at noen har tatt en ekstra kikk på artikkelen før den ble publisert. Du kan imidlertid ikke være sikker på at artikkelen har en høy kvalitet: Den reelle kvalitetssikringen skjer over tid, i samspillet mellom de som har skrevet teksten, de som er ansvarlige for teksten og de som foreslår endringer til teksten.