Store norske julekalender, 14 desember.

Vi gjør stas på de 24 mest produktive fagansvarlige i leksikonet, og den 11. mest produktive er Roger Pihl fagansvarlig for Danmarks geografi, varemerker og reklame og markedsføring. Roger Pihl er reklamemann, har utgitt bøker om Danmark og er forfatter av en lenge etterspurt artikkel om Grauballemanden.

Noen spørsmål til dagens fagansvarlige

Hva jobber du med i leksikonet nå?

Først og fremst er det oppdatering av artikler. Noen ganger er det kun oppdatering, mens andre ganger legger jeg til ny informasjon. Og uansett er det et poeng å lenke til andre artikler.

Hva er favorittartikkelen din i leksikonet?

Av mine egne, vil jeg gjerne få slå et slag for Møllehøj, en artikkel om Danmarks høyeste punkt. Himmelbjerget ble detronisert i 1847 og har siden det aldri vært høyest, uansett hva vi nordmenn tror eller har lært.

Har du noen leksikonforsetter for 2012?

Danmark er landet for de små ting, derfor har jeg en ambisjon om å skrive artikler om små og spennende steder, som for eksempel Tandslet Transformatormuseum, Danmarks minste offisielle museum. Noe av det som er så deilig med Danmark, er at landet er så begripelig, så overkommelig. Du har alltid tid til å stoppe et av de stedene jeg skal skrive om.

Takk for i år Roger Phil. Vi ser frem til ny og nyttig Danmarkskunnskap i året som kommer. Redaksjonen vil dessuten gjøre sitt for at det norske folk skal anerkjenne Møllehøj som Danmarks høyeste punkt.