Store norske julekalender, 19. desember

Vi gjør stas på de 24 mest produktive fagansvarlige leksikonet. Den 6. mest produktive er Knut A. Rosvold, el-kraftingeniør og driftsøkonom fra Leksvik. Rosvold er fagansvarlig for El-fordelingsnett, vannkraft og Energi og ressurs. Han bestyrer dessuten Store norske leksikons avdeling på Grand Canaria og er selvfølgelig fagansvarlig for Kanariøyene. I det siste har han ekspandert nordover og er nå fagansvarlig for Nord Trøndelag. Rosvold er en av heltene som holdt liv i Store norske da det var usikkert hva som  kom til å skje med leksikonet.

Tre spørsmål til dagens fagansvarlige

– Hva jobber du med i leksikonet nå?

Den siste tiden har jeg gått igjennom mange gamle oppslag og foretatt oppdateringer og lagt inn lenker. Under dette arbeidet støter jeg ofte på ord og begreper og steder som ikke er med i leksikonet, men som jeg synes bør være med. Da lager jeg et oppslag på det, eller lager forslag til en artikkel dersom det hører hjemme under en annen fagansvarlig.

– Hva er favorittartikkelen din i SNL?

Av egne bidrag passer det vel å nevne historien om soldat Anders Solli, nå som det er jul. Av andres bidrag er jeg veldig imponert over artiklene som omhandler samtidshistorie, både norsk og utenlandsk. Skal jeg nevne en spesiell forfatter må det bli Erik Tandberg og hans artikler om romvirksomhet. Det er forbilledlig skrevet alt sammen, av en fagautoritet ingen stiller spørsmål ved.

– Har du et leksikonforsett for 2012?

Det gjenstår mange kraftverk som enda ikke er beskrevet og lagt inn. Ellers er det nødvendig med løpende oppfølging av artiklene som ligger i grensesnittet mellom energi og miljø, her skjer det noe hele tiden. Nå har jeg også tatt på meg Nord-Trøndelag, inkludert de kommunene der det ikke har vært oppnevnt noen egen fagansvarlig fra før. Så arbeidsløs blir jeg ikke med det første.

Takk for innsatsen i 2011!

Anbefalt lenke