Store norske julekalender, 24. desember

Vi gjør stas på de 24 mest produktive i leksikonet i året som gikk. Den desidert mest produktive i Store norske leksikon i 2011 er Svein Askheim. Han er fagansvarlig for Akershus, Finnmark, Sogn og Fjordane,  luftsport,  geologi og landformer  samt utdanning i verdens land. Han oppdaterer tidlig og sent, og her om dagen rundet han 1. million tegn, endret eller skrevet i 2011.  Jeg gjentar 1 million. Askheim var av dem som holdt leksikonet gående da det så utrygt ut. Askheim er vår helt.

Tre spørsmål til dagens fagansvarlig

Hva jobber du med i leksikonet nå?

Nylig har jeg begynt å oppdatere fagområdet Utdanning. Dette er et omfattende område der det allerede ligger svært mange gode artikler men der også mye gjenstår.

Hva er din favorittartikkel i leksikonet?
Ringerikssandstein er nok min favoritt, siden jeg overtalte Inge Bryhni til å skrive den. Geologi har forøvrig også mange gode artikler selv om mange av dem begynner å bli gamle. Dessuten har jeg mange favoritter siden jeg følger flere fagområder når jeg oppdaterer artikler og lager lenker.
Har du et nyttårsforsett som fagansvarlig?

Møtet på Fuglen var svært oppløftende og gir håp utover prosjektperioden. Jeg har store ambisjoner på vegne av snl som kan skimtes i enden av tunnelen. Fremdeles gjenstår mest arbeid med å omgjøre teksten fra papir-leksikonet til et digitalt leksikon med multimedia. I første omgang innebærer det lenking av artiklene internt i leksikonet og til andre nettsteder, dernest å illustrere artiklene med bilder osv.

Vi har trua på 2012. God jul og godt nyttår Svein!