Store norske julekalender, 5. desember

Vi kårer de 24 mest produktive fagansvarlige i 2011! Idag har vi kommet til den 20de mest produktive fagansvarlige, og det er ingen ringere enn Jon Gisle, fagansvarlig for mange av de juridiske fagene. Gisle var en av de få aktive fagansvarlige da vi tok over SNL i april, og det er godt å se ham på topplisten. Gisle er en erfaren leksikonmann. Han jobbet som forlagsredaktør i Kunnskapsforlaget i 1977-80 og var med på den første utgivelsen av Store norske leksion. Han ga ut boka Jusleksikon på Kunnskapsforlaget i 2007. Mange av dere kjenner også Jon Gisle som mannen bak begrepet «donaldismen«, og var fagansvarlig for tegneserier i SNL frem til Øyvind Holen overtok i år. Gisle er også den av de fagansvarlige som har den fineste Wikipediaartikkelen om seg selv. Det er verdt å ta en kikk.

Noen spørsmål om fagområdet ditt:

– Hva jobber du med i leksikonet nå?

Etter å ha gitt fra meg tegneseriestoffet, konsentrerer jeg meg om min del av jussen. Blant annet prøver jeg å rydde i de generelle juridiske begrepene, og særlig generelle arbeidsrettslige begreper. Dessuten jobber jeg akkurat nå mye med fagfeltet Arbeidslivsorganisasjoner, hvor jeg oppdaterer med hensyn til medlemstall, endringer av navn osv.

Hva er favorittartikkelen din i SNL? 

Av de artiklene jeg selv har skrevet, er Sardinia favoritten, selv om den ikke har noe med mine fagområder å gjøre. Av andres artikler holder jeg en knapp på artikkelen om buddhismen, som er grundig og inneholder mye interessant informasjon om en tankeverden som er fremmed for de fleste av oss i vest.

Har du et leksikonforsett for 2012?

Tja – skrive mer enn i år? Det skjer jo stadig noe nytt innen jussen, som er et fagfelt hvor opplysninger lett blir foreldet.

Takk for i år, Jon! Du er en kjemperessurs for leksikonet og vi gleder oss til 2012! Følg med på julekalenderen i morgen, også! Vi kårer en ny hver dag!