Store norske julekalender, 7. desember

Vi fortsetter med julekalenderen vår, der vi gjør stas på de 24 mest produktive fagansvarlige i leksikonet. Men ikke alle de mest produktive folka våre er fagansvarlige. Morten Johansen fikk akkurat fagansvar for marxistisk filosofi, men før han begynte med det, ryddet han kategorien «Filosofi generelt» og delte den opp i de over tyve kategoriene som er der idag. Deretter flyttet han alle de 1150 artiklene til de forskjellige kategoriene. Dette var en jobb han gjorde manuelt, hvor han måtte ta en skjønnsmessig avgjørelse på hver enkelt artikkel. Dette er et godt eksempel på de store ryddejobbene folk må gjøre i leksikonet i tiden fremover. Morten har akkurat levert master i filosofi på UiO, og er nestleder i Det Norske Studentersamfund. Hurra for Morten!

Noen spørsmål om jobben du gjør i leksikonet:

– Hva jobber du med i leksikonet nå?

– For tiden prøver jeg å få oversikt over artiklene som ligger under marxistisk filosofi som jeg nettopp har fått fagansvar for.

– Hva er favorittartikkelen din i leksikonet?

– Delt førsteplass mellom den gamle knarken fra Königsberg aka Immanuel Kant og Muhammad Ali.

– Har du noen leksikonforsetter for 2012?

– Tja. I og med at jeg er ganske fersk og enda ikke har skrevet noe, må vel det bli å komme igang med artikkelskrivingen.

Takk for innsatsen, Morten! Vi gleder oss til å følge deg neste år! Følg med i julekalenderen i morgen! Da fortsetter vi kåringen av produktive fagansvarlige!