Vi har fått kategorisystem på forsiden!

Hvis alt går som det skal, lanserer vi fullversjon av nye nettsider 19. mars. Alt kommer ikke til å være helt på plass når det gjelder ny bildeopplastning og administrasjonsgrensesnitt, men vi kommer til å ha et nytt design, et nytt søk og et leksikon som er mye lettere å lese og oppdatere. I veien frem mot nye nettsider, endrer vi små ting på SNL hele tiden, etter å ha testet dem ut i beta-sidene våre.

Siden sist har kategorisystemet vårt havnet på forsiden. Her er et skjermskudd.

Du kan trykke på en hvilken som helst av kategoriene og navigere deg videre innover i fagene. Du kan f.eks trykke på «medisin» og finne veien til «kreft». Og så kan du finne veien tilbake til kategorisystemet via brødsmulene som har kommet øverst på artikkelsidene.

Som her:

 

Om du allerede har vært inne i betaen, kjenner du igjen kategoriene på forsiden og brødsmulestiene. Vi er et lite skritt nærmere implementeringen av det nye designet!

5 svar til “Vi har fått kategorisystem på forsiden!”

  1. Jeg elsker at dere velger responsivt design når dere kommer med ny løsning. Med tydelig hovedfokus på søk, viser dere at dere forstår leksikonbrukere. Når vi i tillegg kan gjøre dette fra hvilken som helst nettdings uten at brukeropplevelsen forringes blir det to tomler opp!! Om jeg kan komme med et eneste lite innspill, jeg søkte (etter oppfordring!) på øl og minimerte nettleseren slik at skjermstørrelsen ble tilnærmet lik mobilskjermen. Resultatfanene ligger for tett, slik at tallboblen legger seg over fanen over. Det kan bli et problem når man bruker touchskjermen.. Jeg gleder meg til å følge med videre, lykke til!

  2. Sosialdarwinismen har, sammen med eugenikken, fått hovedansvaret for de uhyrlige rasistiske overgrep som skjedde i Europa fra forrige århundreskifte til slutten av andre verdenskrig. Man har hevdet at sosialdarwinismen egentlig er en artefakt, en «kvasivitenskapelig» sammenstilling av en sosial evolusjonsteori satt i system av Herbert Spencer og publisert i 1857 og knyttet til Charles Darwins evolusjonsteori. Det er også hevdet at sosialdarwinismen egentlig er i strid med Darwins teorier. Sosialdarwinismen har bl.a. fått skylden for de overgrep som urfolk globalt sett har vært utsatt for i perioden 1850 til ca 1970. Dette er nok bare delvis i overenstemmelse med virkeligheten. Urfolk ble i stor grad sett på som et primitivt mellomledd i primatenes utviklingsrekke. I Skandinavia, særlig i Norge og Sverige, kom dette til uttrykk ved omfattende skjelettundersøkelser fra samiske gravplasser og skallemål og kartlegging av andre anatomiske stigmata hos samer. De Schreinersk samlinger ved Anatomisk institutt, UiO, er for en stor del bygd opp på bakgrunn av disse rasistiske teoriene. The Royal Geographical Society, London, sendte ekspedisjoner til en rekke fjerntliggende områder helt fra midten av 1800-tallet, bl.a. for antropologisk kartlegging av urfolk. Ekspedisjonene hadde i oppdrag å beskrive anatomi, fysiologi og adferd ut fra definerte stigmata. Målet var entydig å plassere urfolk i utviklingsrekken på veien mot den ariske rase. Dette var ikke sosialdarwinisme, men en konsekvens av Darwing evolusjonsteori. Interessant er det også at Francis Galton, Eugenikkens far, var en fremtredende person i The Royal Geographical Society og ansvarlig for en rekke av deres ekspedisjoner. Francis Galton var fetter til Charles Darwin.

Stengt for kommentarar.