Kan du programmere litt? Skriver du godt? Vil du jobbe i SNL?

Vi ser etter en kunnskapsrik og engasjert redaktør som både kan gjenkjenne og skape gode leksikonartikler, og som kan programmere.

Innholdet i Store norske leksikon er stadig under utvikling og forbedring, og noe av det vi ønsker å utvikle videre, er automatiske prosesser som kan generere eller oppdatere innhold. Det kan dreie seg om å generere tekst ut ifra standardisert innhold i databaser, lage grafer og kart og så videre. Vi har også behov for statistisk analyse av brukertall og sidevisninger. Til dette arbeidet brukes blant annet leksikonets API og databaser.

Du trenger absolutt ikke å ha utdanning i programmering, men kanskje har du brukt verktøy som R, Python eller PHP i arbeidet ditt? Hvis du ikke forstår noe av eksempelet her, er du trolig ikke riktig person. Skjønner du det meste, vil vi oppfordre deg til å søke!

Redaktørene i Store norske leksikon har som jobb å utvikle innholdet i leksikonet og helheten i prosjektet videre. Én av de sentrale oppgavene er å hjelpe fagfolk med å formidle kunnskap gjennom gode og forståelige leksikonartikler. Redaktørstaben skal til sammen dekke alle fagområdene i leksikonet. 

Se stillingsannonsen på finn.no

Størsteparten av redaksjonen under jubileumsmarkeringen Store norske fest i november i fjor.
Vi er vanligvis ikke så stivpynta på jobb 🙂
Redaksjonen i mer typisk antrekk og stil 🙂 Fra Latvia, da vi besøkte det latviske leksikonet, i juni.
Halve redaksjonen