Leksikontreff ved UiB 8. november

Store norske leksikon er skrevet av fagfolk på universitetene. Tirsdag 8. november kommer vi til Babelstuen i biblioteket til Det humanistiske fakultet UiB. Vi vil møte fagfolkene våre ved UiB, og ønsker å rekruttere flere til å skrive i leksikonet. Det er gøy å formidle, og arbeidet kan fint tilpasses andre ting du holder på med. Er du forsker og nysgjerrig på leksikonskriving? Kom og møt oss!

Meld deg på samlingen

Store norske leksikon er et stort og mye lest nettsted. Opptil 3,5 millioner unike brukere er innom leksikonet hver måned. Leksikonet skrives og kvalitetssikres av 1000 tilknyttede fagfolk, hvor hovedtyngden er forskere ved et av universitetene.

Vi har allerede mange fagansvarlige ved Universitetet i Bergen, og ser fram til å møte alle som har tid til å delta på leksikonsamlingen. Ta gjerne med en nysgjerrig kollega!

Møtet er åpent for alle fagfolk som ønsker å delta. Studenter er også velkomne!

Er du …

  • en som allerede bidrar …
  • nysgjerrig på om leksikonskriving kunne vært noe for deg … 
  • eller bare generelt er interessert i forskningsformidling til et bredt publikum?

Da inviteres du til en samling på Babelstuen ved UiB. Det blir faglig påfyll, gode samtaler og mulighet til å stille spørsmål til både redaksjonen, men også til andre fagansvarlige.

Du kan delta på bare deler av programmet dersom du ønsker det.

Program:
Kl. 11–12: Babelstuen i biblioteket til Det humanistiske fakultet: 

• Åpning ved Pinar Heggenes (prorektor UiB) 
• Erik Bolstad (sjefsredaktør SNL): kunnskapsberedskap og mobilisering
• Ingunn Lunde: (professor ved UiB og fagansvarlig i SNL): hvordan har krigen i Ukraina påvirket leksikonarbeidet for en som skriver om russisk litteratur og språk? 

• Kl. 12 – 13: Lunsj og mingling
• Kl. 13 – 14: Faglig samling for fagansvarlige og leksikoninteresserte: Hvordan lage leksikon? Praktisk informasjon som passer for både nye  bidragsytere og erfarne fagansvarlige.
Babelstuen på UiB. Foto: Ukjent/UiB

Påmelding:
Meld deg på via dette skjemaet: Påmelding

Flere av SNLs redaktører vil være ved UiB både 8. og 9. november, så det er mulig å avtale individuelle møter hvis det er aktuelt.