10 svar til “Om Lille norske-redaksjonen”

 1. Hei,
  jeg savner en klarere visuell understreking av strukturen i artikkelen i Norsk nettleksikon (hva er hovedavsnitt, underavsnitt, osv.). Det visuelle inntrykket er ofte at noen har klipt og limt inn masse tekst på en nettside. Har dere noen planer i den retningen?

  1. Hei!

   Vi planlegger nytt design, i tillegg til at vi ønsker oss at fagansvarlige bruker flere mellomoverskrifter og rydder tekstene sine. Nå ser ting i tillegg litt ekstra rotete ut, siden vi gjør en del strukturelle endringer før vi legger inn det nye designet i løpet av måneden.

 2. Ser nå at det f.eks. i artiklene om «gresk» og «latin» er en viss underdeling. Men det er, synes jeg, for mye tekst i hvert avsnitt og overskriftene er satt med for små typer (særlig avsnitt underordnet hovedavsnitt).

 3. Eg er samd med deg, Eirik. Rydding i struktureringa av artiklar er viktig, men ein lang veg å gå. Det er 220 000 artiklar å rydde i. Dei fagansvarlege har hovudrolla i ei slik opprydding, og vi i redaksjonen jobber mykje med å røkte dei fagansvarlege på ein betre måte enn før. Eg tenkjer vi må ta skikkeleg fatt i dette etter at hovuddesignet er endra.

 4. Bra! Strukturering og lenking er like viktig som nyskriving. Med den nye portalen antar jeg at vi slipper å skrive mange små men kan lage større og mer oversiktlige artikler. Inndeling i avsnitt og en søkemotor som finner avsnitt langt nede på siden kan hjelpe til at vi slipper å skrive det samme flere steder.

 5. Jeg leste akkurat Epidemiologi (SML-artikkel) i leksikonet på nettet. Artikkelen er full av feilbruk av uttrykket «i forhold til»

 6. Hei Arild! Store medisinske er desverre ikkje opent for redigering enno. Det er mykje å ta fatt i der, både av språk og innhald. Vi har overtatt tekstene slik dei blei gitt ut i bokform, og enn så lenge blir dei berre vist saman med ein omtale av publiseringstidspunkt. Vi vurderer å opne dei for redigering, men har vald å starte med Store norske.

 7. Vi brukar It’s learning som læringsplattform på skulen der eg jobbar. Til Britannica og ATekst har vi søkeboksapplikasjonar som gjer at vi kan legge søk i desse kildene direkte inn på det enkelte fag sitt dashboard, og dermed gjer vi kjeldene mykje meir synlege. Er det noko samarbeid på gang mellom SNL og It’s learning for å få til ei tilsvarande løysing for SNL?

 8. Hei Mostraum
  Vi har snakka om å bli synlege på It´s learning og Fronter, men har vori litt i tvil om nytteverdi. Innspelet ditt tar eg med som eit «ja – nyttig». I vår skal vi starte jobben med å gjere leksikonet betre for elevar og lærarar. Her vil vi gjerne ha innspel, og det ville vori veldig nyttig for oss om du kan vere med og tenkje og gje råd. Gje lyd til Kjell-Olav Hovde i redaksjonen (sjekk over).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *